Biografie

Op 15 jarige leeftijd is de carriere van Rudi Sibma (1985) begonnen met een tour door Duitsland en Nederland als drummer van Big John Russel.

Vervolgens is Rudi aan de slag gegaan bij de bekende Pianobar Crazy Pianos. Hier leerde hij Roel Van Velzen kennen en heeft vervolgens tussen 2006 en 2009 in zijn begeleidingsband gespeeld. Na 3 fantastische jaren gespeeld te hebben op festivals als: Concert at Sea, Zand, Beatstad, Bospop, Noorderslag, Paaspop, Museumplein (Koninginnedag) en diverse locaties als o.a. de Amsterdam Arena (stadion) Ahoy, HMH, Paradiso was het na jaren sessiemuzikant geweest te zijn nu de juiste tijd om zich te ontwikkelen als zanger/piano entertainer.

 

Na velen jaren weg geweest te zijn is Rudi Sibma met open armen terug ontvangen bij “Crazy Pianos” om deze keer als zanger/piano entertainer aan de slag te gaan. Binnen een aantal maanden is Rudi uitgegroeid tot een van de gezichten van de bekende pianobar en is vervolgens ook Naar “Crazy Pianos Miami” gestuurd om daar een seizoen te spelen.

 

Na een aantal jaar bij de Crazy Pianos gespeeld te hebben is het talent van Rudi vervolgens opgemerkt door het interactieve verzoekjes concept “de Coronas”. Rudi Stapt zonder aarzeling in deze nieuwe uitdaging en speelde tussen 2011 en 2013 op Plekken als: de Ziggo Dome, Paaspop, Park City Live en in Londen als huisband in het Holland Heineken House op de Olympische Spelen van 2012.

 

Na vele jaren ervaring opgedaan te hebben bij verschillende bands/artiesten is Rudi Sibma niet meer weg te denken op de Nederlandse podia en is hij gemotiveerder dan ooit om nog vele jaren de pannen van het dak te spelen op elke gelegenheid waar hij nog mag optreden..